Ενοχλήσεις στον καρπό

Η άρθρωση του καρπού αποτελείται από πολλαπλά οστά και συνδέσμους τα οποία προσδίδουν στο χέρι τη δυνατότητα να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να επιτελέσει διάφορες δραστηριότητες.

Οι ενοχλήσεις στον καρπό αποτελούν μία κοινή πάθηση με διάφορες όμως αιτίες. Συνήθως η ενόχληση αυτή επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητες, την εργασία και την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Ποια μπορεί να είναι τα αίτια της ενόχλησης στον καρπό;

Η ενόχληση στον καρπό μπορεί να δημιουργηθεί λόγω ενός ξαφνικού τραυματισμού, κάποιας πάθησης, ή λόγω ενδεχομένως της εργασίας του ατόμου ή των καθημερινών δραστηριοτήτων του.

Οι πιο κοινές αιτίες είναι:

  • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
  • Τενοντίτιδα
  • Οστεοαρθρίτιδα
  • Οξείες κακώσεις

Αντιμετώπιση των τραυματισμών/ φθορών

Για την πιο σωστή αντιμετώπιση ενός τραυματισμού ή της φθοράς στον καρπό, είναι σημαντικό να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια.

Οι επιλογές της θεραπείας διαφέρουν ανάλογα με την αιτία. Ωστόσο, η αρχική θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει ξεκούραση ή τροποποίηση των δραστηριοτήτων, λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και φυσικοθεραπεία.

Η κρέμα Cetilar®

Η κρέμα Cetilar® μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνη της είτε συνδυαστικά με άλλη θεραπευτική αγωγή ή με φυσικοθεραπεία. Είναι μία κρέμα τοπικής χρήσης βασισμένη σε καινοτόμα σύνθεση από κετυλιωμένα λιπαρά οξέα φυτικής προέλευσης, η οποία προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από την ενόχληση και αποκατάσταση της λειτουργικότητας σε αρθρώσεις, μυς και τένοντες.

H κρέμα Cetilar® είναι κατάλληλη για ανθρώπους που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες στην οικογένεια, στην εργασία, στην άθληση και στη διασκέδαση λόγω μυοσκελετικών πόνων και προβλημάτων σε αρθρώσεις ή τένοντες.

Εφαρμόζεται 2 φορές την ημέρα και έχει κλινικά δεδομένα για 12 εβδομάδες συνεχούς χρήσης. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της κρέμας είναι σημαντικό να γίνεται πολύ καλό μασάζ στην περιοχή του καρπού τουλάχιστον μέχρι αυτή να απορροφηθεί πλήρως.

Ανακαλύψτε την στο φαρμακείο της γειτονιάς σας!